Curly projektet startede med:

Lillhagas Zinnamo

lunkarya

Sir Tobys Deliah

lunkarya

Kia Dell'Orto

ensfarvet sort

Først blev Kia parret med Zinnamo som gav 1. generations curly

Jeg prøvede at parre nogle 1.g'er med hinanden og jeg prøvede at parre nogle 1.g'er med lunkarya. Min erfaring er at det bedste resultat får man ved at bruge lunkaryan 2 gange i træk.

På den anden måde fortyndes krøllerne alt for meget. Næste delmål var at undgå at de blev langhårede, og samtidig blev stridere og tættere i pelsen.

Det stadie er jeg på endnu. Mine curly har stadig enten for lang eller for kort pels, og har endnu ikke lunkaryaens kompakte hårmængde. 

Mere eller mindre alle mine dyr bærer på langhårsgenet. Så jeg kan aldrig helt være sikker på om der kommer curly eller lunkary.

Nummeret på generation henviser til den forældre der har færrest krøl gener i sin stamtavle. Så for eksempel en unge af en 3.g'er og en lunkarya kalder jeg for en 4.g'er. Kommer der en glathåret ind over, er det igen en 1.g'er

Imanuel

Imanuel er en 2.g'er hvor både mor og farfar er lunkarya. Han har en god tæt pels og en god længde, dog lidt længere bagtil, men ikke så meget som i starten

Volmer

Volmer er en 3.g'er og havde som nyfødt næsten perfekte krøller men er med alderen, egentlig ikke blevet bedre end sin far Imanuel, men et skridt længere væk fra de glatte hår, og han kan nå at blive lidt mere ru med alderen.

 

Æbbe

Han er 3.g'er Han er for korthåret og selvom han bestemt er ru i pelsen, skal den være endnu tættere og strid. Han ligner sin far Qurt meget, som var et resultat af nogle fortyndede curlys.

Yvonne

Hun er den bedste curly jeg nåede at fremavle. Meget tæt og strid i pelsen. Pelsen var stadig lidt for kort. Der er en række billeder af hendes udvikling under "fra unge til voksen".